کد مطلب: ۳۱۱۶۶
لینک کوتاه کپی شد

راهکار طلایی برای پرخوری و کم خوری عصبی در جنگ

در مواقع جنگی و حساس، چگونه مراقب خورد و خوراکمان باشیم؟

تریبون اقتصاد_کم‌خوری و پرخوری عصبی از نتایج استرس‌ها و اضطراب‌های ناشی از بحران به‌ویژه جنگ هستند؛ که می‌توانند کاهش یا افزایش وزن را به همراه داشته باشند. هردوی این موارد برای سلامت بسیار خطرناکند. در جریان جنگ 12روزه اسرائیل علیه ایران نیز از این‌دست مشکلات بسیار اتفاق افتاد، اما کم‌خوری و پرخوری ناشی از بحران و جنگ  چیست و چطور می‌توان از آن عبور کرد؟ دراین‌باره به گفت‌وگو با دکتر جلال‌الدین میرزای‌رزاز، رئیس انجمن تغذیه ایران نشسته‌ایم و نکته‌های او را پیش‌رو داریم.

کم‌خوری عصبی چیست؟

به گزارش سلامت نیوز، کم‌خوری‌های ناشی از استرس‌ در شرایط بحرانی به‌دلیل فعال‌شدن سیستم سمپاتیک و ایجاد افسردگی یا شوک روانی رخ می‌دهد که افراد را وارد مرحله بی‌اشتهایی عصبی و کم‌خوری می‌کند. کمتر از 2هفته دوران جنگ با افرادی زیادی مواجه شدیم که دچار این سوءرفتار شده و عمده آنها زنان و کودکان بودند. واردشدن شوک و فعال‌شدن اعصاب سمپاتیک باعث کاهش اشتها و بی‌میلی کامل به غذا می‌شود و این افراد احساس گرسنگی نمی‌کنند.

عوارض دنباله‌دارشدن کم‌خوری عصبی 

تهوع
دل‌پیچه
احساس سنگینی معده 
درد یا سوزش معده 
کاهش وزن
ضعف عضلانی 
افت سیستم ایمنی بدن 
اختلال تمرکز
اختلال خواب 
تغییر خلق‌وخو 

به هیچ عنوان زمان تماشای تلویزیون غذا نخورید؛ این نکته به‌ویژه در زمان پخش اخبار اهمیت بیشتری دارد.

پرخوری عصبی چیست؟​

در حالت جنگ و استرس افزایش ترشح هورمون کورتیزول در غده فوق‌کلیوی شرایط خاصی را ایجاد می‌کند و باعث افزایش اشتها در افراد می‌شود. به طوری که افراد بی‌رویه غذا می‌خورند  و آن را برای فرار از استرس، اضطراب و ترس انجام می‌دهند.  همچنین تمایل بیشتری هم به صرف غذاهای چرب و شیرین دارند. 
عوارض پرخوری عصبی

افزایش وزن
اختلالات گوارشی
احساس خستگی
کاهش تمرکز
 چه باید کرد؟

آرامش 

ما همیشه افراد مبتلا به پرخوری و کم‌خوری عصبی را به آرامش دعوت می‌کنیم. البته واقعا کار ساده‌ای نیست؛ اما در شرایط فعلی توصیه می‌شود که به موضوع جنگ فکر نکنند، یعنی به‌دنبال اخبار متعدد درباره این مسئله نباشند.

سرگرمی‌های مورد علاقه

شعرخواندن، مطالعه  و حتی ورزش‌کردن می‌تواند ذهن افراد را آرام و فرد می‌تواند خود را از موضوع جدی جنگ دور کند.

بازگشت به نظم غذایی 

اکنون که وارد شرایط عادی‌تری شده‌ایم، باید به همان وعده‌های اصلی صبحانه، ناهار و شام برگردیم. میان‌وعده‌ها را هم نباید از یاد ببریم. در این وضعیت هم بدن احساس امنیت می‌کند و هم بازگشت به نظم غذایی قبل از جنگ شرایط را برای ما عادی‌تر خواهد کرد.

لینک صفر

مطالب پیشنهادی
بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین