جولان چراغ خاموش کرونا در ایران

افزایش بیماریهای مربوط به عفونت تنفسی سبب شده تا پزشکان از بازگشت کرونا خبر دهند
تریبون اقتصاد_ در حالی که جهان تلاش میکند فصل تازهای بدون محدودیتهای کرونایی را تجربه کند، آمارهای رسمی وزارت بهداشت ایران از افزایش آهسته اما پیوسته موارد ابتلا به کووید-۱۹ حکایت دارد. سهم این ویروس در میان عفونتهای تنفسی سرپایی طی هفتههای اخیر از حدود ۲.۵ درصد به ۴ تا ۵ درصد رسیده و پزشکان از «جولان خاموش کرونا» سخن میگویند.
به گزارش جهان صنعت نیوز، به گفته دکتر ایرج خسرونیا، رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران، «اکنون شاید از هر صد نفر، یک تا دو نفر درگیر بیماری باشند؛ اما با توجه به شدت واگیردار بودن ویروس، این وضعیت میتواند بهسرعت تشدید شود، اگر مراقبتها سست شود.»
محیطهای آموزشی و سفرها، بسترهای اصلی انتقال
با بازگشایی مراکز تحصیلی و ازسرگیری مسافرتها، نگرانیها از تشدید زنجیره انتقال افزایش یافته است. دکتر خسرونیا تأکید میکند: «مدارس، دانشگاهها و وسایل حملونقل عمومی مانند هواپیما و اتوبوسها محیطهایی هستند که بیشترین ظرفیت انتقال بیماری را دارند. رعایت بهداشت فردی و استفاده از ماسک در این مکانها باید جدی گرفته شود.»
وی همچنین به دستورالعمل اخیر وزارت بهداشت اشاره میکند که بر لزوم استفاده مجدد از ماسک در اماکن سرپوشیده تأکید دارد.
ویروسی با علائم آشنا، اما با ظرفیت آسیب بالا
گرچه هنوز سویه جدیدی از ویروس در کشور شناسایی نشده، اما متخصصان احتمال میدهند که با یکی از زیرسویههای اومیکرون مواجه باشیم. به گفته دکتر خسرونیا، «ویروس همچنان دستگاه تنفس فوقانی و در مواردی گوارش را هدف قرار میدهد و علائمی چون گلودرد، تب، بدندرد، سرفه خشک، تهوع و آبریزش بینی شایعترین نشانههای آن هستند.»
برای مقابله با این موج خزنده، متخصصان تأکید میکنند که رعایت بهداشت شخصی، استفاده از ماسک، ضدعفونی مکرر دستها و پرهیز از تماسهای نزدیک نظیر روبوسی و دستدادن، میتواند بهطرز چشمگیری از گسترش بیماری جلوگیری کند.
همچنین گروههای آسیبپذیر مانند سالمندان، بیماران قلبی و ریوی، زنان باردار و افراد دارای نقص ایمنی، باید بیش از پیش هوشیار باشند و در صورت بروز علائم، سریعاً به پزشک مراجعه کنند.
واکسیناسیون؛ آخرین سنگر ایمنی
تزریق دوزهای یادآور واکسنهای معتبر همچنان توصیه میشود. هرچند که شدت بیماری در این موج کم است و اغلب با داروهای سرماخوردگی قابل کنترل است، اما در مواردی که بیماری شدت یابد، نیاز به بستری و درمان بیمارستانی وجود دارد.