هفت نکته طلایی برای سلامت زائران اربعین

این مطلب ویژه افرادی است که قصد شرکت در پیادهروی اربعین را دارند
تریبون اقتصاد- محمد باقر شمسی با اشاره به مهمترین نکاتی که زوار اربعین باید حین پیادهروی خصوصا پیادهروی طولانی به آن توجه کنند، گفت: اولین نکته داشتن آمادگی بدنی کافی متناسب با شرایط جسمی و سن و سال فرد است. به هیچ عنوان افراد نباید بدون آمادگی جسمی اقدام به پیادهروی طولای داشته باشند، زیرا ممکن است دچار آسیبهای جسمی شوند.
به گزارش ایسنا، وی با تاکید بر اینکه ساعت و زمان پیادهروی باید به تدریج افزایش یابد و زوار از همان روز اول اقدام به پیادهروی برای ساعات طولانی نکنند، افزود: لازم است در روزهای اول ساعت کمتری برای پیادهروی در نظر گرفته شود و بعد هر روز ساعت آن به تدریج افزایش یابد.
این فیزیوتراپ حداکثر زمانی که توصیه میشود افراد در طی روز پیادهروی داشته باشند را هفت یا هشت ساعت اعلام کرد و یادآور شد: این میزان پیادهروی هم نباید پیوسته و بدون استراحت باشد، بلکه افراد باید هر یک یا حداکثر دو ساعت حداقل ۱۰ دقیقه استراحت داشته باشند و بعد دوباره پیادهروی را از سر بگیرند.
شمسی از اهمیت انتخاب کفش مناسب برای پیادهروی اربعین نیز یاد کرد و ادامه داد: کفشی که افراد انتخاب میکنند باید دقیقا متناسب با اندازه پا و نه بزرگتر و نه کوچکتر باشد. به علاوه بهترین کفش برای پیادهروی طولانی مدت کفشهای ورزشی و طبی استاندارد است.
وی خاطرنشان کرد: کفشی که پای فرد در آن تحت فشار باشد، گشاد باشد و پاشنه داشته باشد برای پیادهروی طولانی مناسب نیست. حداکثر پاشنه کفش باید دو یا سه سانتیمتر باشد. کفش نو نیز برای پیادهروی توصیه نمیشود و بهتر است افراد کفشی را انتخاب کنند که قبلا از آن استفاده کرده باشند.
این فیزیوتراپ احساس درد در پا را یک نشانه مهم دانست که افراد باید به آن توجه کنند و یادآور شد: اگر افراد حین پیادهروی به هر دلیل در پا احساس درد داشتند باید پیادهروی را متوقف کرده و استراحت کنند و در صورت تداوم درد، از ادامه پیادهروی خودداری کنند.
شمسی با اشاره به اینکه زواری که پیادهروی میکنند معمولا وسایلی همراه دارند، گفت: در درجه اول توصیه میشود این افراد حداقل وسیله را همراه داشته باشند تا نیازی به حمل بار زیاد وجود نداشته باشد. همچنین بهترین وسیله برای حمل وسایل زوار، چرخ دستی است.
وی اضافه کرد: چنانچه افراد چرخ دستی در اختیار ندارند، میتوانند از کوله پشتی سبک و استاندارد استفاده کنند. کوله پشتی هم باید بندهای پهن داشته باشد و مکان قرارگیری آن نیز در مرکز ثقل بدن و روی پشت باشد، نه بالا نزدیک گردن و نه پایین نزدیک کمر.
این فیزیوتراپ حمل طولانی مدت کوله نامناسب و سنگین را باعث آسیب به ستون فقرات دانست و اظهار کرد: افراد باید از سنگین کردن کوله پشتی خودداری کنند، بگونهای که وزن کوله پشتی حداکثر بین ۱۰ تا ۲۰ درصد وزن بدن آنها باشد.
لینک صفر