هفت نکته برای نجات گلوگیاه آپارتمانی از گرمازدگی

آبیاری گیاهان در فصل گرما و تابستان بهتر است در ساعت های اولیه روز که هوا خنکتر است انجام شود
تریبون اقتصاد_ تابستان با همه روشنی و گرمای دلپذیرش، چالشی جدی برای علاقهمندان به گل و گیاه محسوب میشود. گیاهان آپارتمانی که بیشتر در فضای بسته و نسبتاً کنترلشده نگهداری میشوند، بهویژه در برابر گرمای شدید، خشک شدن هوا، نور مستقیم آفتاب و کمآبی آسیبپذیرتر هستند.
به گزارش ایرنا، بی توجه به تغییرات محیطی در این فصل، میتواند باعث پژمردگی، زرد شدن برگها یا حتی از بین رفتن کامل گیاه شود. ازاینرو آگاهی از نیازهای گیاهان در فصل گرم سال و تطبیق برنامه آبیاری، نورگیری و تهویه با شرایط تابستانی، ضرورتی اجتنابناپذیر است. در این مطلب به مهمترین نکات و راهکارهای مراقبت از گیاهان آپارتمانی در فصل گرما خواهیم پرداخت تا گلهای خانهمان همچنان شاداب و سرزنده باقی بمانند.
مواظب نور آفتاب باشید
در فصل گرما نور آفتاب مستقیم و شدیدتر میتابد پس بهتر است گیاهان را از پنجرههایی که آفتاب شدید و داغ دارند، فاصله دهید یا پرده بزنید تا آفتاب داغ روی گیاه نباشد.
رطوبت گیاه را تامین کنید
برای تامین رطوبت گیاه در فصل گرما از روشهایی مانند اسپری کردن آب در ساعت های خنک، ساخت جزیره برای گیاهان و دستگاه بخور سرد استفاده کنید. "جزیره" یکی از روشهای تامین رطوبت مورد نیاز گیاه است که در آن با استفاده از یک زیر گلدانی سنگریزه دار (که حاوی آب است)، فضای اطراف گیاه را مرطوب نگه میدارند.
یکی دیگر از راههای ایجاد رطوبت برای گیاهان در منزل، این است که گیاهان را در کنار هم نگهداری کنید و در میان آنها ظرفی قرار داده و داخل ظرف را با آب پر کنید.
به زمان آبیاری گیاه توجه کنید
در فصل گرما و تابستان گیاه را در ساعت های گرم و زیر نورخورشید آبیاری نکنید و آبیاری را در ساعت های اولیه روز که هوا خنکتر است انجام دهید و از اسپری آب هم صبح زود و غروب استفاده کنید. آبیاری در شب به دلیل کاهش جذب آب توسط ریشهها باعث باقی ماندن آب در اطراف ریشهها می شود و در طولانی مدت پوسیدگی ریشه و بیماریهای قارچی را به دنبال خواهد داشت.
در آبیاری به این نکات توجه کنید
برای آبیاری از آب تصفیه شده استفاده کنید یا در صورت استفاده از آب لوله کشی مدتی فرصت دهید تا کلر آن تهنشین شود. از آب ولرم استفاده کنید و با آب سرد آبیاری نکنید و آب را با فشار بر اطراف ساقه اصلی نریزید و بعد از آبیاری اضافه های آب جمع شده در زیر گلدانی را خالی کنید.
گیاه را سر سخت کنید
در شروع فصل گرما برای سرسخت شدن گیاه در مقابل تنشهای احتمالی از آمینو اسید و کود پتاس بالا به عنوان ضد تنش استفاده کنید.
گیاه را مقابل کولر گازی قرار ندهید
در فصل تابستان گیاه را مستقیم جلوی کولر گازی قرار ندهید. همچنین اگر باد کولر آبی هم مستقیم به گیاه بخورد، گیاه از میان خواهد رفت.
گلدان را به موقع تعویض کنید
در فصل تابستان قلمه زدن و تعویض گلدان را در مواقع خنک یا در محیط خنک خانه انجام دهید تا تنش گیاه کمتر شود.
در صورت گرمازدگی گیاه این کار را انجام دهید
قرار گرفتن طولانی مدت در معرض نور مستقیم خورشید و تشنگی کشیدن گیاه سبب گرمازدگی گیاه خواهد شد پس اگر گیاه تشنگی کشید و آویزان شد، نخست محیط را خنک کنید و گیاه را تا نیمه گلدان ۲۰ دقیقه درون آب بگذارید و بعد جزیره بسازید.
دمای محیط را تنظیم کنید
برای هر گیاه دمای ایدهآلی وجود دارد که در آن شادابی و طروات بیشتری را به ما هدیه میدهد اما به طور کلی میتوان گفت دمای ۱۲ الی ۲۰ درجه سانتیگراد برای بیشتر گیاهان مناسب است.
در مصرف کود زیاده روی نکنید
فصل بهار و تابستان بهترین زمان برای کوددهی است پس در این ۲ فصل ماهی یک بار به گیاهان مطابق دستور مندرج بروی بطری کود بدهید. در نظر داشته باشید کوددهی بیشتر از مقدار مورد نیاز باعث نابودی گیاه میشود.
در هرس کردن گیاه به این نکات توجه کنید
هرس کردن گیاهان باعث ایجاد شاخههای جانبی و پر شدن گیاه شما می شود اما هرس کردن گیاه در تابستان باید سبکتر باشد و به هیچ عنوان زیر تابش مستقیم آفتاب و در هوای گرم هرس نکنید.
لینک صفر