کد مطلب: ۳۲۴۴۳
لینک کوتاه کپی شد

زنگ خطر کمبود پرستار در ایران به صدا درآمد!

نماینده مجلس پیشنهاد داد ظرفیت رشته پرستاری در کنکور امسال حداقل 25 درصد افزایش پیدا کند

 تریبون اقتصاد_ عمر علی‌پور اقدم عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی با اشاره به کمبود شدید پرستار در کشور گفت: متاسفانه در حال حاضر شاخص پرستار به تخت بیمارستانی در ایران بسیار کمتر از استاندارد جهانی است. 

نماینده پلدشت، چالدران، شوط و ماکو در مجلس بیان کرد: بر اساس آمار، به ازای هر تخت بیمارستانی باید ۲.۵ پرستار وجود داشته باشد درحالی‌که این عدد در کشور ما حدود نصف این مقدار است و همین امر باعث فشار مضاعف به کادر درمان می‌شود.

این نماینده مجلس با تاکید بر تجربه جنگ ۱۲ روزه و آسیب‌پذیری زیرساخت‌های درمانی اظهار کرد: دو هفته پیش همه ما در کشور با تهدیدهای جنگی روبه‌رو بودیم و اگر این شرایط ادامه پیدا می‌کرد، کمبود پرستار به‌شدت خودش را نشان می‌داد و از آنجا که پرستاران و بهیاران، نیروی اصلی مراقبت و تریاژ مجروحان در شرایط بحران و جنگ هستند هرگونه خلأ در این بخش، امنیت درمانی کشور را تهدید می‌کند.

عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: متاسفانه سال‌هاست ظرفیت تربیت پرستار در کشور متناسب با نیاز واقعی نظام سلامت نبوده و همین مسئله باعث شده حتی در شرایط عادی، بیمارستان‌ها با کمبود شدید پرستار روبه‌رو باشند و اکنون با ورود به شرایط جنگی، این نیاز چند برابر شده است.

علی‌پور اقدم با اشاره به برنامه‌های وزارت بهداشت برای جبران کمبود پرستار تصریح کرد: قرار است امسال آزمونی برای جذب ۲۷ هزار نفر در حوزه بهداشت و درمان برگزار شود که بخشی از آنها پرستاران هستند. اگر این آزمون به‌درستی برگزار و جذب نیروها سریع انجام شود، می‌توانیم بخشی از کمبودهای موجود را جبران کنیم البته این تنها بخشی از مشکل است و باید در سال‌های آینده نیز ظرفیت پذیرش پرستاری در کنکور افزایش یابد.

نماینده پلدشت، چالدران، شوط و ماکو در مجلس اضافه کرد: پیشنهاد من این است که ظرفیت رشته پرستاری در کنکور امسال حداقل ۲۵ درصد افزایش پیدا کند همچنین باید تربیت بهیاران و کمک‌پرستاران که در سال‌های اخیر متوقف شده بود، دوباره راه‌اندازی شود چون این گروه می‌توانند در مراقبت‌های اولیه، تریاژ و همراهی روانی بیماران و مجروحان کمک بزرگی به نظام سلامت کنند.

این نماینده مجلس با اشاره به مهاجرت پزشکان و پرستاران اظهار کرد: متاسفانه پزشکان ما به‌دلیل مشکلات معیشتی و عدم تامین رفاه تمایل به مهاجرت دارند لذا دولت باید برای جلوگیری از خروج نیروهای متخصص نظام سلامت، تعرفه‌های پزشکی را واقعی کند و حداقل امکانات رفاهی را برای آنها فراهم آورد در غیر این صورت، کشور علاوه بر کمبود پرستار با کمبود پزشک هم مواجه خواهد شد.

علی‌پور اقدم بیان کرد: کمیسیون بهداشت و درمان مجلس به‌طور جدی پیگیر این مسائل است و ما از وزارت بهداشت خواسته‌ایم هرچه سریع‌تر برنامه تربیت و جذب نیروی انسانی را به مجلس ارائه کند چون در شرایط فعلی، کوچک‌ترین خللی در بخش درمان می‌تواند عواقب جبران‌ناپذیری برای کشور داشته باشد لذا امیدوارم با افزایش ظرفیت پذیرش پرستاری و شروع آموزش‌های بهیاری و کمک‌پرستاری در دوره‌های کوتاه‌مدت، بخشی از این مشکلات حل شود.

لینک صفر

مطالب پیشنهادی
بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین