کد مطلب: ۳۱۵۰۷
لینک کوتاه کپی شد

حبوبات گران شد؛ سفره مردم در تنگنای واردات و ارز

واردات حبوبات، بازار این محصول را از آشفتگی خارج می‌کند

تریبون اقتصاد_در ابتدای امر، با تعیین شماره تعرفه جدید برای واردات برنج، روند واردات این کالای اساسی بدون مشکل آغاز شد؛ اما واردات حبوبات با پیچیدگی‌های اداری مواجه گردید و مقرر شد واردات آن از تاریخ ۱۰ تیرماه از سر گرفته شود.

براساس آمار اعلام شده از سوی انجمن حبوبات کشور نیاز سالانه ایران به انواع حبوبات 800 هزار تن است که متناسب با وضعیت تولید سالانه، حدود 200 هزار تن آن، وارد می‌شود. نیازی که با اعمال برخی محدودیت‌‌ها واردات این کالای اساسی را با مشکلات بسیاری مواجه کرد و موجب شد تا بازار حبوبات نیز طی هفته‌های اخیر با افزایش چشمگیر قیمت مواجه شده است؛ موضوعی که نه‌تنها توجه مصرف‌کنندگان را جلب کرده، بلکه زنگ هشدار را برای نهادهای تنظیم بازار به صدا درآورده است.

کارشناسان، دلایل اصلی این رشد قیمتی را در کاهش حجم واردات، نوسانات نرخ ارز، افزایش هزینه‌های حمل‌ونقل و محدودیت‌های داخلی در تولید می‌دانند. با توجه به نقش حبوبات در تامین پروتئین ارزان‌قیمت برای خانوارهای کم‌درآمد، تداوم این روند می‌تواند منجر به کوچک‌تر شدن سفره مصرف‌کنندگان و فشار بیشتر بر معیشت اقشار آسیب‌پذیر شود، مشکلی که با از سرگیری واردات این کالای اساسی می‌توان با بازگشت آرامش در بازار امیدوار بود.

واردات حبوبات تسهیل شود

به گزارش اکوایران، با توجه به مشکلاتی که در واردات حبوبات در بازار به وجود آمده موجب شد تا رئیس انجمن حبوبات ایران با اشاره به اینکه نیاز سالانه ایران به انواع حبوبات 800 هزار تن است که متناسب با وضعیت تولید سالانه، حدود 200 هزار تن آن، وارد می‌شود که با این شرایط می‌توان گفت 30 درصد از نیاز کشور منوط به واردات انواع حبوبات است.

براساس آمار اعلام شده از سوی این انجمن متناسب با شرایط تولید بین 30 تا 40 درصد نیاز کشور به انواع حبوبات از طریق واردات تامین می‌شود و 60 تا 70 درصد نیاز داخلی در داخل کشور تولید می‌شود.  

به گفته داوود لپه‌چی، چالش اصلی که به حوزه حبوبات برمی‌گردد، واردات است که در شرایط خاص ممکن است، متوقف شود. بنابراین لازم است کالاهایی مانند حبوبات که جزو مصرف روزمره مردم است با حمایت‌های ویژه وارد شده و ذخیره شوند. آنچه در این بین باید انجام شود، تخصیص به موقع ارز و تسهیل در شرایط ترخیص کالاست.

رئیس انجمن حبوبات ایران در ادامه به این نکته اشاره کرد که میزان مصرف سالانه انواع حبوبات در ایران بالغ بر 800 هزار تن است که متناسب با وضعیت تولید حدود 200 هزار تن از این میزان، وارد می‌شود که این میزان در راستای تامین و ذخیره‌سازی نیاز جامعه به این کالا صورت می گیرد، بیشترین واردات به عدس و نوع خاصی از نخود اختصاص دارد.

لینک صفر

مطالب پیشنهادی
بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین