تولید گندم نصف شد/ زنگ خطر کمبود آرد و نان به صدا درآمد

برداشت گندم در سال جاری به 8 میلیون تن، کاهش یافته است
تریبون اقتصاد_اسفندیار عبداللهی، عضو کمیسیون کشاورزی مجلس درباره میزان تولید گندمی که در سال جاری در سطح کشور برداشت شده است، توضیح داد: در سال جاری براساس برآوردی که در کمیسیون کشاورزی انجام شد، میزان برداشت گندم با توجه به میانگین نسبت به سال گذشته نصف شده است.
به گزارش تجارت نیوز، این نماینده مجلس در ادامه عنوان کرد: حوزه انتخابیه من مرودشت، پاسارگاد و ارسنجان که قطب کشاورزی است و سالانه گندم زیادی برداشت میکردند امسال نسبت به سال گذشته از نصف هم برداشت کمتری داشتهاند. براساس برآوردی که اداره غله استان گزارش داده برداش گندم در این مناطق از نصف هم کمتر بوده است.
براساس برآوردها امسال بین ۸ تا ۹ میلیون تن گندم در کشور تولید میشود
او با اشاره به اینکه سال گذشته حدود ۱۳ میلیون تن برداشت گندم در کشور وجود داشته، اعلام کرد: امسال احتمالا براساس برآوردها بین ۸ تا ۹ میلیون تن برداشت گندم کشور خواهد بود.
عبداللهی درباره دلایل کاهش تولید گندم کشور توضیح داد: چند دلیل در کاهش تولید دخیل بوده که مهمترین آن خشکسالی و عدم بارندگی است و قطعی برق هم به دلیل ناترازی مزید بر علت شده است. همچنین با توجه به قیمت تضمینی گندم و هزینههای کشت برای کشاورز مقدرو به صرفه نیست که گندم بکارد.
این نماینده مجلس ادامه داد: در نتیجه این شرایط انگیزه کشاورزان برای کشت را پایین آورده است. از طرفی لحاظ افت (مرغوبیت) بالای عیار گندم هم موثر است. یعنی میزان افتی که برای عیار (مرغوبیت) گندم در نظر گرفته میشود موجب کاهش شدید درآمد کشاورزان و بیانگیزه شدن آنها برای کشت گندم میشود که باید مسئولان فکری به حال این موضوعات کنند.
مقداری گندم وارد شده تا کمبود آرد و نان به وجود نیاید
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس درباره کمبود گندم در سال جاری با توجه به کاهش تولید گفت: در حال حاضر در بازه زمانی برداشت گندم در کشور هستیم اما براساس گزارشی که دادهاند مقداری گندم وارد شده تا کمبود آرد و نان به وجود نیاید.
عبداللهی در ادامه تاکید کرد: سال آینده با توجه به این شرایط و براساس پیشبینیها خیلی بیش از آنچه تصور میشود کمبود گندم وجود خواهد داشت.
او درباره گمانهزنیهایی که در خصوص اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم مطرح میشد، توضیح داد: قیمت امسال که تعیین شده و خرید گندم بر اساس همین قیمت انجام شده و میشود. اما باید برای سال آینده فکری کنند تا قبل از کشت کشاورزان، قیمت خرید تضمینی گندم به اندازهای تعیین شود که ارزش و انگیزه کشت مجدد گندم در کشاورزان به وجود بیاید.
این نماینده مجلس درباره برنامهها برای ایجاد انگیزه در کشاورزان و تغییر قیمت امسال گفت: اخیرا اعضای کمیسیون کشاورزی با وزیر جهاد کشاورزی دیداری داشتیم و قرار شد بعد از گذشت این اتفاقات تصمیمی اساسی در این باره بگیرند.
عبداللهی درباره بسته حمایتی احتمالی با توجه به ضرر و زیان وارد شده به گندمکاران گفت: به منظور تشویق به گندمکارانی که گندم مرغوبی داشتهاند یا میزان زیادی تولید کردهاند، از نظر قیمت فروش به آنها کمک کنند اما این شامل حال همه کشاورزان نمیشود و در واقع فقط به گندمکاران برتر تعلق خواهد گرفت.
دولت بسته حمایتی برای همه کشاورزان در نظر بگیرد
او در ادامه تاکید کرد که وزارت جهاد کشاورزی بسته حمایتی دیگری ندارد که به همه تعلق بگیرد. مگر اینکه وزیر جهاد کشاورزی با توجه به شرایط فعلی تدبیری کند تا این بسته به همه گندمکاران تعلق بگیرد و مبلغی بر قیمت گندم افزوده شود تا شامل حال همه شود.
بیمه کشاورزی امسال کامل پرداخت میشود
عضو کمیسیون کشاورزی همچنین درباره نحوه پرداخت خسارت به کشاورزان از طریق بیمه کشاورزی عنوان کرد: وزیر جهاد کشاورزی قول دادند که بیمه کشاورزی، خسارت کشاورزان را به صورت کامل پرداخت کند اما این شامل کشاورزان و گندمکارانی میشود که خسارت دیدهاند. بیمه شرایط خاصی دارد و تا به حال به صورت کامل به کشاورزان پرداخت نمیشده اما در دیدار اعضای کمیسیون با وزیر جهاد کشاورزی قرار شد امسال بیمه کامل پرداخت شود.
دولت بسته حمایتی برای گندمکاران ندارد
عبداللهی در پاسخ به این سوال که در واقع با وجود این شرایط دولت بستهای برای کشاورزان در نظر ندارد و قرار نیست به گندمکارانی که ضرر کردهاند کمکی کند، گفت: نه بسته حمایتی خاصی در نظر گرفته نشده است.
لینک صفر