کد مطلب: ۲۷۹۸۱
لینک کوتاه کپی شد

چگونه در روزهای گرم از موبایل خود محافظت کنیم؟

در روزهای گرم سال، از گوشی‌های خود به درستی محافظت کنید.

تریبون اقتصاد_اکنون موبایل به عنوان یکی از ضروری‌ترین ابزارهای ارتباطی و کاری شناخته می‌شود و استفاده از آن در میان کاربران رایج است اما توجه به این نکته ضروری است که با افزایش توان پردازشی و امکانات گوشی‌ها، حساسیتشان نسبت به عوامل و تغییرات محیطی مانند گرما افزایش یافته است.  

به گزارش ایسنا، با توجه به فراسیدن فصل تابستان باید به این موضوع توجه کرد که گرمای زیاد می‌تواند عملکرد گوشی را تحت تأثیر قرار دهد و باعث کاهش عمر قطعات داخلی آن شود بنابراین کارشناسان به کاربران گوشی‌های هوشمند توصیه می‌کنند ‌نکاتی را رعایت کنند تا از آسیب احتمالی دستگاه الکترونیک خود جلوگیری کنند.        

تأثیرات گرما بر موبایل

کاهش عمر و کارایی باتری یکی از تأثیراتی است که گرما می تواند بر تلفن‌های هوشمند بگذارد. باتری‌های لیتیوم-یون که در اکثر گوشی‌ها استفاده می‌شوند، نسبت به دمای بالا بسیار حساس هستند. گرمای زیاد باعث کاهش ظرفیت باتری، افزایش نرخ تخلیه و کاهش طول عمر کلی آن می‌شود. 

همچنین قطعات داخلی گوشی مانند صفحه نمایش، مدارها، و حسگرها در دمای بالا ممکن است آسیب ببینند چراکه گرمای شدید می‌تواند منجر به ذوب یا خرابی قطعات الکترونیکی شود که در نهایت باعث از کار افتادن دستگاه می‌شود.   

گرمای زیاد ممکن است باعث کرش کردن برنامه‌ها و یا حتی خاموشی ناگهانی گوشی شود؛ این اتفاق به دلیل فعال شدن سیستم‌های محافظتی گوشی برای جلوگیری از آسیب‌های بیشتر است.  

 اما همانگونه که گفته شده راهکارهایی وجود دارد تا از انفجار گوشی موبایل یا هر دستگاه الکترونیکی دیگر جلوگیری کند. به طور مثال می توان تلفن همراه را در حالت هواپیما قرار داد. این فقط دمای خارجی نیست که سبب داغ شدن گوشی می‌شود؛ اگر کاربری در حال بازی کردن یا برقراری تماس‌های فراوان باشد، گوشی سخت‌تر کار خواهد کرد و حرارت بیش‌تری را ایجاد می‌کند که این موضوع  می‌تواند به گرمای بیش از حد آن منجر شود. بنابراین برای کمک به خنک کردن گوشی بهتر است آن را در حالت هواپیما قرار داد و از برنامه‌های کاربردی پر قدرت مانند بازی استفاده نکرد و استفاده از آن‌ها را برای مدت زمان طولانی متوقف کرد.   

جلوگیری از قرار دادن گوشی در معرض نور مستقیم خورشید برای مدت طولانی از دیگر راه هایی است که می توان از آن استفاده کرد. شارژ تلفن می‌تواند باعث گرم شدن آن شود بنابراین اگر کاربری گوشی خود را که درحال شارژ کردن آن است در معرض تابش مستقیم نور خورشید قرار دهد، گرمای خورشید به حرارت طبیعی موبایل اضافه می شود که سبب اثرات جانبی انتقال برق به باتری گوشی می شود.

توصیه می‌شود تلفن در جیب نگه داشته نشود چون گرمای طبیعی بدن علیه فرایند خنک‌کننده کار می‌کند. در بدترین حالت، باتری گوشی در حالتی که بیش از حد گرم شده باشد می‌تواند شروع به نشت کرده و یا آتش بگیرد و در نهایت شما را در معرض خطر جدی قرار دهد.  

 اما در نهایت استفاده از قاب‌های مناسب که تهویه بهتری دارند، خاموش کردن تلفن درصورت گرم شدن بیش از حد موبایل و قرار ندادن تلفن برای شارژ کردن زیر هر نوع بالش، پتو یا سایر مواد گرم کننده می‌تواند از آسیب ها و خطرات احتمالی جلوگیری کند.  

بررسی‌ها نشان می‌دهد وسایل الکترونیکی معمولاً برای کارکرد تا دمای ۳۵ درجه سانتیگراد طراحی شده‌اند. باتری‌ها انرژی را ذخیره می‌کنند و به گونه‌ای طراحی شده‌اند که در دماهای خاصی کار کنند. هرچه داغ‌تر شوند، سخت‌تر کار کرده و انرژی بیشتری استفاده می‌کنند. این به آن معناست که باتری گوشی سریع‌تر خالی می‌شود، به‌خصوص که فرآیند خنک کردنشان سخت‌تر است.  

مطالب پیشنهادی
بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین