25 اردیبهشت چه بلایی بر سر اقتصاد ایران آمد؟

بررسی سه رویداد بزرگ اقتصادی که در روزهای 25 اردیبهشت سالهای قبل به وقوع پیوستند
تریبون اقتصاد_در یک نگاه کلی به اقتصاد ایران به نظر میرسد که مشکلات و چالشهای اقتصادی در ۵۰ سال گذشته ثابت و غیر قابل حل مینمایند.
روی کار آمدن دولتها با گرایشهای مختلف نیز باعث نشده تا ایرانیان در زمینه اقتصادی چشمانداز روشنی پیش روی خود ببینند.
در پروژه "نیم قرن با اقتصاد ایران" با استناد به اخبار و گزارش های روزنامههای "اطلاعات" و "دنیای اقتصاد" به نوعی هم "تاریخ اقتصادی" ۵۰ سال گذشته را روایت کرده و هم اکنونمان را از گذر این اخبار واکاوی میکنیم.
در سال جاری اخبار اقتصادی سالهای ۱۳۵۵، ۱۳۶۵ ،۱۳۷۵ ،۱۳۸۵ و ۱۳۹۵ مورد بازخوانی قرار میگیرد.
25 اردیبهشت 1375؛ نرخ تورم امسال کاهش مییابد
با سیاستهای اتخاذشده در زمینه تثبیت نرخ ارز، کنترل حجم نقدینگی و بهینه کردن شیوه دریافت مالیاتها، نرخ رشد تورم امسال به یک سوم کاهش مییابد.
مرتضی محمدخان، وزیر امور اقتصادی و دارایی به تشریح استراتژی دولت در زمینه سیاست اقتصاد بدون نفت پرداخت و گفت: یکی از مشکلات عمده کشور در سال گذشته افزایش شدید نرخ تورم بود که ادامه آن عملا به توقف تولید در کشور منجر میشد، اما با اتخاذ سیاستهای کنترلی افزایش نرخ تورم متوقف شد و هماکنون رو به کاهش گذاشته است.
وی با اشاره به اینکه نیمی از افزایش رشد شدید نقدینگی در سال گذشته متوجه حساب ذخیره تعهدات ارزی بوده است، گفت: حجم نقدینگی از 60 هزار میلیارد ریال در ابتدای سال 74 به 85 هزار میلیارد ریال در پایان سال گذشته رسید.
25 اردیبهشت 1385؛ بدهی خارجی قطعی ایران 15.6 میلیارد دلار
صندوق بینالمللی پول حجم کلی بدهیهای خارجی ایران در پایان سال 2005 را 15.6 میلیارد دلار اعلام و این کشور را از نظر نسبت بدهیها به تولید ناخالص نخستین کشور خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای مرکزی معرفی کرد.
25 اردیبهشت 1395؛ تردد نفتکشهای ایرانی آزاد شد
مدیرعامل شرکت ملی نفتکش با بیان اینکه مشکلات مربوط به بیمه نفتکشهای ایرانی به طور کامل رفع شده است، گفت: با توجه به اخذ گواهینامههای معتبر ردهبندی بینالمللی و نیز رفع کامل تحریمهای بیمهای، محدودیتی برای تردد نفتکشها در بنادر دنیا وجود ندارد.
علی اکبر صفایی درباره رفع تحریمهای بیمهای نفتکشهای ایرانی افزود: با توجه به حل و فصل قطعی مشکل بیمهای، نفتکشهای ایرانی تحت پوشش بیمههای بینالمللی قرار گرفته و می توانند در همه بنادر پهلوگیری کنند.
صفایی به اخذ مجوز از موسسههای ردهبندی بینالمللی اشاره کرد و گفت: موسسههای ردهبندی که گواهینامههای بینالمللی را برای کشتیها صادر میکنند نیز برای نفتکشهای ایرانی مجوزهای لازم را صادر کردهاند؛ بهگونه ای که تردد نفتکشها با گواهینامههای معتبر بینالمللی انجام میشود.