کد مطلب: ۲۵۸۱۹
لینک کوتاه کپی شد

رکورد واردات گوشت قرمز شکسته شد

دبیر انجمن صنعت گوشت و مواد پروتئینی کشور از واردات 35 هزار تن گوشت گوسفندی در سال گذشته خبر داد

تریبون اقتصاد_ بر اساس داده‌های گمرک ایران، واردات گوشت قرمز در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۳ به ۲۲۹ هزار تن رسیده که ۷۷.۵ درصد نسبت به سال ۱۴۰۲ افزایش نشان می‌دهد. این محتوا، خبری است که این روزها در تمام رسانه‌ها منتشر می‌شود. بر اساس اطلاعات گمرک،  میزان واردات گوشت قرمز درحالی سال گذشته به ۲۲۹ هزار تن رسیده که این مقدار در سال‌های ۱۳۹۹، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ به ترتیب ۳۶، ۳۱ و ۴۸ هزار تن بوده است. قابل ذکر است واردات ۲۲۹ هزار تن گوشت قرمز رقم ۱ میلیارد و ۳۰۸ میلیون دلار ارز از کشور خارج کرده است.

به گزارش ایسنا، مسعود رسولی، دبیر انجمن صنعت گوشت و مواد پروتئینی کشور، درباره وضعیت واردات گوشت قرمز در سال ۱۴۰۳ اظهار کرد: صحبت از رکورد واردات درست است، اما باید به میانگین بلندمدت نگاه کنیم. امسال واردات افزایش یافته، اما ممکن است مجوز آن مربوط به سال قبل باشد یا مصرفش به سال بعد برسد. در کل، میانگین واردات گوشت قرمز در ۵ تا ۱۰ سال گذشته، نهایتاً ۵ تا ۱۰ درصد نیاز کشور را پوشش داده است.

وی با تفکیک انواع گوشت وارداتی توضیح داد: گوشت منجمد، به‌ویژه گوساله، عمدتاً برای مصارف صنعتی وارد می‌شود، اما گوشت گرم گوسفندی به دلیل کمبود تولید داخلی، برای مصرف خانوار ضروری است. تولید داخلی گوشت گوسفندی پاسخگوی نیاز کشور نیست و بخشی از آن متأسفانه به‌ صورت قاچاق از کشور خارج می‌شود.

رسولی با اشاره به آمار مصرف گوشت در کشور افزود: نیاز سالانه کشور حدود یک میلیون تن گوشت قرمز است که نیمی از آن گوسفندی و نیمی گوساله است. تولید داخلی گوشت گوسفندی حداکثر ۵۰۰ هزار تن است و برای جبران کسری، واردات اجتناب‌ناپذیر است. در سال گذشته، ۳۵ هزار تن گوشت گوسفندی وارد شد که ۳۰ هزار تن آن گوشت گرم بود.

دبیر انجمن صنعت گوشت درباره اهداف واردات گوشت تأکید کرد: دولت با دو هدف واردات انجام می‌دهد؛ یکی تأمین کالای ارزان‌قیمت برای مصرف‌کننده و دیگری تنظیم بازار. اگر گوشت گرم گوساله به‌جای مصرف خانوار در بخش صنعتی استفاده شود، تعادل بازار به هم می‌ریزد.

1966665_141

وی درباره خودکفایی در تولید گوشت گوسفندی گفت: با توجه به سطح تولید فعلی، خودکفایی در گوشت گوسفندی دشوار است. حتی با افزایش تولید، بخشی از نیاز کشور همچنان از طریق واردات تأمین خواهد شد، اما هدف اصلی تنظیم بازار و جلوگیری از نوسانات قیمتی است.

رسولی در پایان تصریح کرد: واردات گوشت قرمز، به‌ویژه گوشت گرم گوسفندی، برای تنظیم بازار و پاسخ به نیاز مصرف‌کنندگان ضروری است، اما باید با برنامه‌ریزی دقیق انجام شود تا تولید داخلی نیز حمایت شود.

مطالب پیشنهادی
بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین