کد مطلب: ۲۰۷۱

طلا لیدر بازار سکه شد؛ حباب سکه عقب نشست

معامله‌گران معتقدند بازار طلا و سکه همچنان تحت تأثیر قیمت انس جهانی و تحولات سیاسی داخلی و بین‌المللی قرار دارد. بر این اساس روند قیمتی طلا و سکه در بازار امروز چگونه پیش‌بینی می‌شود؟

تریبون اقتصاد- بازار طلا و سکه همچنان متاثر از افزایش قیمت اونس طلا شاهد انجام معاملات است و قیمت‌ها با نوسانات صعودی همراه هستند. قیمت اونس طلا پس از انتشار داده‌های تورم تولیدکننده آمریکا در روز پنجشنبه، به دلیل انتظارات کاهش نرخ بهره توسط فدرال رزرو افزایش یافت و در پی آن بازار دو کاهش نرخ بهره را برای سپتامبر پیش‌بینی کرد که در نتیجه آن قیمت طلا تقویت شد. گزارش وال‌استریت‌ژورنال در روز جمعه هم به عنوان یک محرک قوی، قیمت طلا را بالای مرز مهم 2550 دلار نگه داشت و نرخ اونس طلا تا 2586 دلار افزایش یافت. 

به این ترتیب، قیمت این فلز گرانبها در جریان معاملات روز گذشته و پیش از تعطیلات پایان هفته، در سطح 2578 دلار قرار گرفت.

به گزارش اقتصادنیوز، بر این اساس، افزایش قیمت اونس طلا به تقویت بازار داخلی طلا منجر شد و قیمت هر گرم طلای 18 عیار به 3 میلیون و 726 هزار تومان رسید. از سوی دیگر طلای آبشده به عنوان اولین بازار داخلی که همراه با اونس طلا صعود کرد، در روز شنبه به کانال 16 میلیون تومان رسید.

طلای آبشده نیز در روز شنبه با 16 میلیون تومان آغاز به کار کرد و تا مرز مقاومت 16 میلیون و 140 هزار تومان افزایش یافت اما در عبور از این مرز ناکام ماند و در نهایت با قیمت 16 میلیون و 90 هزار تومان بسته شد.

بر اساس پیگیری خبرنگار اقتصادنیوز از تحلیلگران، افزایش قابل توجه قیمت اونس طلا، عامل اصلی صعود قیمت طلای آبشده به کانال 16 میلیون تومان بوده است. این گروه دو سطح حمایتی کلیدی برای طلای آبشده را در 15 میلیون و 960 هزار تومان و 15 میلیون و 870 هزار تومان پیش‌بینی کرده‌اند که انتظار می‌رود در این سطوح، تقاضا و خرید افزایش یابد. در مقابل، مقاومت‌های مهم در سطوح 16 میلیون و 190 هزار تومان و 16 میلیون و 400 هزار تومان قرار دارند که عبور از آن‌ها نشانگر ادامه روند صعودی قیمت طلا خواهد بود.

با این همه، سیگنال صعودی قیمت اونس طلا تنها محدود به طلای آبشده نبود و قیمت سکه امامی را هم به کانال جدید هدایت کرد.

سکه روز گذشته کانال 44 میلیون تومان را فتح کرد و تا سطح 44 میلیون و 450 هزار تومان صعود کرد. این قیمت تا نیمه دوم معاملات کمی کاهش یافت و در 44 میلیون و 150 هزار تومان متوقف شد. قیمت نیم‌سکه و ربع‌سکه هم به ترتیب به 23 میلیون و 900 هزار تومان و 15 میلیون و 900 هزار تومان رسید. براساس بررسی خبرنگار اقتصادنیوز، با وجود افزایش قیمت سکه، حباب سکه کاهش یافت و به 17 درصد رسید. قیمت 44 میلیون تومان برای سکه و 16 میلیون تومان برای طلای آبشده به عنوان رکورد قیمتی تابستان امسال محسوب می‌شود.

به این ترتیب، صعود قیمت‌ها در بازار طلا و سکه همه صندوق‌های طلای بورسی را سبزپوش کرد. با این حال، تحرکات خروج پول از این بازار تحت نظر معامله‌گران قرار گرفت. روز شنبه، 18 میلیارد تومان پول از صندوق‌های طلا خارج شد؛ مبلغی که علامت مثبتی برای بازار محسوب نمی‌شود.

به گزارش اقتصادنیوز، معامله گران در روز گذشته شاهد انتشار سه خبر مهم بودند که می تواند بر نوسانات بازار طلا و ارز اثرگذار باشد. اولین خبر به برگزاری هفدهمین جلسه حراج سکه در مرکز مبادله اختصاص داشت که طبق اعلامیه، در روز دوشنبه 26 شهریور ماه 1403 برگزار خواهد شد. به عقیده معامله گران این رویداد می‌تواند بر نوسانات بازار تاثیرگذار باشد.

پایان سفر مسعود پزشکیان به عراق نیز دومین خبر مهمی بود که در کانون توجه فعالان بازار قرار گرفت. معامله‌گران موفقیت‌آمیز بودن آن را به عنوان نشانه‌ای از آزادسازی پول‌های بلوکه شده ایران از عراق تفسیر کردند. پایان نشست شورای حکام بدون صدور قطعنامه علیه ایران دیگر خبری بود که به ادعای معامله گران تأثیر مثبتی بر بازار داشت. همچنین گروهی از معامله گران معتقدند سفر رئیس‌جمهور به نیویورک در روزهای آتی به عنوان یک رویداد مهم سیاسی برای بازار مورد توجه قرار گرفته است.

تحلیلگران معتقدند فروشندگان هفته گذشته طلا و سکه ضرر کرده‌اند و با افزایش قیمت‌ها نتوانسته‌اند خرید کنند. به گزارش اقتصادنیوز از نظر آن‌ها، اگر در هفته آینده قیمت انس طلا از سقف فعلی عقب‌نشینی کند، بازار داخلی طلا و سکه نیز به سمت نزول حرکت خواهد کرد. به عقیده معامله‌گران، در صورت کاهش قیمت‌ها، خریداران جامانده وارد بازار خواهند شد و نوسان جدیدی در قیمت‌ها به وجود خواهد آمد.

کاهش حباب بازار طلا و سکه هم نشان‌دهنده این است که معامله‌گران با احتیاط بیشتری وارد معاملات می‌شوند. به عقیده این گروه،‌ با توجه به افزایش قیمت اونس جهانی و ادامه روند صعودی طلا و سکه در بازار داخلی، انتظار می‌رود این رشد تا زمانی که قیمت اونس طلا در بالای 2500 دلار بماند، ادامه یابد. در عین حال، سطوح حمایتی و مقاومتی کلیدی برای طلا و سکه نشان‌دهنده نوسانات قابل پیش‌بینی در روزهای آینده است.

همچنین گروهی دیگر از معامله‌گران معتقدند بازار طلا و سکه همچنان تحت تأثیر قیمت انس جهانی و تحولات سیاسی داخلی و بین‌المللی قرار دارد و با توجه به روند صعودی قیمت انس و مقاومت‌های قیمتی در بازار طلا و سکه، انتظار می‌رود در صورت عدم تغییرات عمده در اقتصاد جهانی و نرخ بهره فدرال رزرو، این روند ادامه یابد.

به گزارش اقتصادنیوز، تحلیل‌گران معتقدند روند صعودی قیمت اونس و طلا باعث افزایش قیمت سکه شده است و مقاومت‌های کلیدی سکه در دو محدوده 44 میلیون و 600 هزار تومان و 45 میلیون تومان است که در صورت عبور از این سطوح، می‌توان انتظار ادامه روند صعودی سکه را داشت.

 

بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین