کد مطلب: ۱۵۰۲۵
لینک کوتاه کپی شد

مصرف غذاهای پرچرب در روزهای آلوده ممنوع/منابع غذایی حاوی امگا ۳ را افزایش دهید

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و متخصص تغذیه و رژیم‌ درمانی، با تاکید بر منع مصرف غذاهای پرچرب در روزهایی که هوا آلوده است، گفت: در روزهای آلوده، حداقل هشت لیوان آب در روز نوشیده و میوه‌ها و سبزیجات را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

تریبون اقتصاد- غزاله اسلامیان با اشاره به اینکه مایعات به میزان قابل توجهی اثرات مخرب آلودگی هوا بر سلامت را کاهش می‌دهد اظهار داشت: دریافت مایعات را افزایش دهید، حداقل هشت لیوان آب در روز نوشیده و از آبمیوه‌ های طبیعی به جای آبمیوه صنعتی استفاده کنید.

به گزارش ایرنا از وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، وی تاکید کرد: استفاده از نوشیدنی‌ها و غذاهای حاوی کافئین را به حداقل برسانید، تا جاییکه ممکن است از قهوه، نسکافه، چای پررنگ، نوشابه ‌های گازدار و شکلات تلخ استفاده نکنید.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به اینکه میوه‌ها و سبزیجات زرد و نارنجی سرشار از ویتامین A هستند، تصریح کرد: کدو حلوایی، هویج، فلفل دلمه‌ های رنگی، خرمالو و نارنگی اثرات مخرب آلودگی هوا را به میزان قابل توجهی کاهش می‌دهد و در مقابل از دریافت مواد غذایی شیرین صنعتی مثل انواع کیک، شیرینی، کلوچه، شکلات، آبنبات و دسرهای حاوی قند و شکر پرهیز کنید.

اسلامیان با بیان اینکه میوه‌ها و سبزی‌های قرمز رنگ سرشار از آنتی اکسیدان هستند، اضافه کرد: انار قرمز ، چغندر(لبو) و کلم قرمز از این دسته‌اند.

وی با بیان اینکه استفاده از شیر در روزهای آلوده توصیه می‌شود، خاطرنشان کرد: شیر و لبنیات را بیشتر از نیاز روزانه، دو واحد در روز مصرف نکنید.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی، با بیان اینکه استفاده از میوه‌ها و سبزیجات سطح دریافت ویتامین C را افزایش می‌دهد، ادامه داد: استفاده از لیموترش تازه، مرکبات (لیمو شیرین، پرتغال و نارنگی) و کیوی، مخصوصا در افرادی که در محیط‌ های باز کار می‌کنند، روزانه یک عدد توصیه می شود. می توان مکمل یا قرص جوشان ویتامین C را نیز مصرف کرد.

اسلامیان، با تاکید بر پرهیز از غذاهای چرب مانند انواع فست‌فودها، کره، خامه و سرشیر و روغن‌های جامد، گفت: دریافت منابع غذایی حاوی ویتامین E در روزهایی که هوا آلوده است کمک قابل توجهی به بازسازی بدن می‌کند، غذاهای کنسروی و حاوی نگهدارنده را در روزهایی که هوا آلوده است، مصرف نکنید.

وی اضافه کرد: منابع غذایی حاوی امگا ۳ را افزایش دهید، انواع ماهی‌ها، گردو، روغن کانولا (کلزا)، سبزی‌های برگ سبز تیره مانند اسفناج و سبزی خوردن را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

اسلامیان با بیان اینکه باید مصرف گوشت قرمز را حداکثر به یک تا دو بار در هفته محدود کرد، ادامه داد: اگر به کم خونی مبتلا هستید و پزشک برایتان داروهایی مکمل تجویز کرده، داروهای خود را به‌ موقع مصرف کنید.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و متخصص تغذیه و رژیم‌ درمانی تاکید کرد: در روزهایی که هوا آلوده است، در فضای باز به هیچ عنوان ورزش و پیاده روی نکنید.

رقیه نوری

بیشتر بخوانید
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین