دود آتشسوزی؛ عامل افزایش بیماری قلبی و ریوی

دود آتشسوزیهای جنگلی میتواند تا سه ماه پس از آن بر سلامت قلب و ریه افراد تأثیر بگذارد
تریبون اقتصاد- محققان گزارش دادند که آلودگی ذرات ایجاد شده توسط آتشسوزیهای جنگلی، خطر بستری شدن افراد را تا ماهها پس از محو شدن دود، افزایش میدهد.
به گزارش مهر، «یاگوانگ وی»، محقق ارشد از دانشکده پزشکی ایکان در مونت سینای در نیویورک، در یک بیانیه خبری گفت: «حتی مواجهه کوتاه مدت با آتشسوزیهای کوچکتر که تنها چند روز طول میکشد، میتواند منجر به اثرات طولانی مدت بر سلامتی شود.»
نتایج همچنین نشان داد که با افزایش میزان آلودگی دود، خطر افزایش مییابد.
برای این مطالعه، محققان سوابق بستری شدن ساکنان ۱۵ ایالت بین سالهای ۲۰۰۶ تا ۲۰۱۶ - آریزونا، کلرادو، دلاور، جورجیا، آیووا، کنتاکی، میشیگان، مینه سوتا، کارولینای شمالی، نیوجرسی، نیویورک، اورگن، رود آیلند، واشنگتن و ویسکانسین - را تجزیه و تحلیل کردند.
محققان دریافتند که در مجموع، دادهها شامل بیش از ۱۳.۷ میلیون بستری در بیمارستان به دلیل بیماریهای قلبی و نزدیک به ۸ میلیون بستری به دلیل بیماریهای تنفسی بود. محققان دریافتند که خطر بستری شدن افراد در بیمارستان ظرف سه ماه پس از قرار گرفتن در معرض دود آتشسوزیهای جنگلی افزایش یافته است.
محققان دریافتند که فشار خون بالا، بیماریای است که بیشترین تأثیر را از دود آتشسوزیهای جنگلی دارد. سایر بیماریها شامل بیماری قلبی، سکته مغزی، ریتم نامنظم قلب، ذاتالریه، بیماری انسدادی مزمن ریه و آسم بودند.
محققان گفتند که این نتایج نشان میدهد که جلوگیری از آتشسوزیهای جنگلی نیز از سلامت عموم محافظت میکند.
وی گفت: «آتشسوزیهای جنگلی میتوانند هفتهها تا یک ماه ادامه داشته باشند و دود آلودگی ذرات ممکن است برای مدت طولانی در هوا باقی بماند که ممکن است هوا را حتی پس از پایان آتشسوزی جنگلی سمی نگه دارد.»
لینک صفر