کد مطلب: ۳۱۰۸۱
لینک کوتاه کپی شد

15 نذری ساده و کم هزینه برای ماه محرم

با هزینه‌های گزاف امروزی هم می‌شود نذری‌های به صرفه و ارزان قیمت داد

تریبون اقتصاد_از جمله غذاهای ساده و در عین حال کم هزینه مخصوص نذری در ماه محرم می‌توان به آش رشته، شله زرد، شیر برنج، عدس پلو، لوبیا پلو، فرنی، حلیم گندم، عدسی، حلوای زعفرانی و… اشاره کرد که در ادامه طرز تهیه هر یک را نیز برایتان شرح خواهیم داد. 

انواع نذری ساده و کم هزینه برای ماه محرم

به گزارش عصرایران، اگر شما هم به دنبال لیستی از نذری‌های ساده و کم هزینه برای ماه محرم هستید، در ادامه با ما همراه باشید.

1- آش رشته

آش رشته، یک غذای ایده‌آل برای نذری است. این آش، با تنوع در مواد اولیه و روش‌های پخت، در شهرهای مختلف ایران با طعم‌های متفاوتی آماده می‌شود.

اصول کلی پخت آش رشته در سراسر ایران یکسان است و طعم نهایی آن، تا حد زیادی به کیفیت و مقدار کشک، رشته آشی و پیاز داغ بستگی دارد.

برای پختن آش رشته نخود، عدس و لوبیا را با آب در قابلمه بپزید، سپس آب و آب قلم را اضافه کنید و به جوش آورید. پیازها را خرد کنید و در روغن تفت دهید. سپس سیر، زردچوبه، نمک، فلفل و نعنا خشک را اضافه کنید و به قابلمه حبوبات بیفزایید.

سبزی‌ها را خرد کنید و به آش اضافه کنید، سپس کشک رقیق‌ شده را بریزید و رشته آشی را به آن اضافه کنید. پس از پخت آش، 5-6 دقیقه استراحت دهید و با پیاز داغ، نعنا داغ و کشک تزیین کنید. 

2- شله زرد

شله زرد هم مانند فرنی و حلوا یکی از دسرهای سنتی ایرانی است که بین ما ایرانی‌ها بسیار محبوب است و معمولا در مراسم‌های مختلفی مثل ماه محرم یا در سایر مناسبت های مذهبی به عنوان نذری پخته می‌شود.

یکی از دلایلی که شله زرد به عنوان نذری پخته می‌شود، طرز تهیه آسان آن است. برای درست کردن شله زرد ابتدا باید برنج را در آب بخیسانید و بعد آن را در قابلمه بریزید و بپزید.

زعفران دم کرده و سپس شکر را اضافه کنید. مواد را به صورت مرتب هم بزنید تا شکر در آب حل شود و بعد خلال بادام را اضافه کنید. اجازه دهید شله زرد به قوام برسد.

3- شیر برنج

در ماه محرم غذاهای ساده و مقوی طرفداران خاصی دارد. یکی از این غذاها شیر برنج است که از ترکیب شیر و برنج درست می‌شود و گزینه اقتصادی و راحتی برای نذری دادن است.

برای درست کردن شیر برنج ابتدا باید برنج را با مقداری آب بپزید. زمانی که برنج نرم شد، شیر را اضافه کند. صبر کنید تا برنج لعابدار و شیر برنج غلیظ شود، سپس گلاب و پودر هل را اضافه کنید.

شما می‌توانید با اضافه کردن پودر پسته و مغزیجات شیر برنج خود را از شکل ساده به شکل مجلسی سرو کنید و نذری کامل و بی‌نقصی داشته باشید.

4- عدس پلو

عدس پلو، یکی از غذاهای پرطرفدار و بسیار خوشمزه ایرانی است که در ایام محرم به عنوان نذری در حجم‌های زیاد به روش‌های مختلفی پخته و بین نیازمندان پخش می‌شود. 

برای طبخ این غذا ابتدا عدس‌ها را بشویید و خیس کنید، سپس نیم‌پز و آبکش کنید. برنج را جداگانه شسته و خیس کنید، بعد از آن در آب جوش نیم‌پز کرده و آبکش کنید.

در تابه‌ای پیاز نگینی را تفت دهید و با ادویه‌های معطر و گوشت چرخ‌کرده ترکیب کنید تا کاملاً پخته شود. پیاز خلالی را جداگانه سرخ کنید و کشمش شسته را با آن تفت دهید.

ته قابلمه را با روغن چرب کنید، لایه‌لایه برنج، عدس و مخلوط گوشت را بچینید و کمی زعفران دم‌کرده اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا عدس‌پلو حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه دم بکشد.

در نهایت، غذا را با کشمش، پیاز داغ و خلال پسته تزیین و سرو کنید. می‌توانید این غذا را بدون گوشت و با کشمش فراوان نیز آماده کنید تا غذایی مقرون به صرفه برای نذری دادن در ماه محرم داشته باشید.

5- لوبیا پلو شیرازی

لوبیا پلو شیرازی یکی از خوشمزه‌ترین و پرطرفدارترین پلوها با ترکیب عطر شوید تازه و طعم منحصر به فرد لوبیا چشم بلبلی است که شما می‌توانید با گوشت مرغ و گوشت قرمز متناسب با ذائقه خود در ماه محرم به عنوان نذری طبخ و بین فقرا و نیازمندان پخش کنید.

برای طبخ این غذا، ابتدا لوبیا چشم بلبلی و برنج را جداگانه خیس کرده و سپس لوبیا را بپزید. شوید تازه را نیز ساطوری خرد کنید.

مرغ را ابتدا همراه با ادویه‌ و پیاز و آبلیمو در آب جوش پخته، سپس سرخ کنید. پیاز را تفت داده، رب و ادویه اضافه کرده، سپس مرغ را به همراه هویج و فلفل دلمه چیده و بپزید تا سس غلیظ شود.

در نهایت، برنج را نیم‌پز کرده، آبکش کنید و در قابلمه‌ای که ته دیگ دارد، لایه‌هایی از برنج، لوبیا و شوید بریزید. با افزودن زعفران، برنج را دم کنید تا لوبیا پلو آماده سرو با مرغ زعفرانی شود.

6- فرنی

فرنی یکی از خوشمزه‌ترین و مقوی‌ترین دسرهایی است که در ایام مختلفی مانند ماه محرم به عنوان یک نذری ساده و کم هزینه پخته می‌شود. ترکیب اصلی این نذری خوشمزه آرد نشاسته و شیر است که شما می‌توانید با زعفران، گلاب و انواع مغزیجات طعم‌های متنوعی از آن را طبخ کنید.

به طور کلی، برای درست کردن فرنی ابتدا باید شیر و شکر را با هم ترکیب کنید و روی حرارت قرار دهید. سپس گلاب و آرد برنج را کم کم اضافه کنید. مواد را به صورت مداوم هم بزنید تا آرد گلوله نشود. به هم زدن فرنی ادامه دهید تا به قوام مناسب برسد. سپس شعله گاز را خاموش کنید.

7- رنگینک با خرما و گردو

ماه محرم بهترین فرصت برای درست کردن دسر خوشمزه و پرانرژی رنگینک با خرما و گردو است. این دسر با ترکیب خرما و گردو از نذری‌های ساده و مقرون به صرفه در ایام محرم به حساب می‌آید که برای سایر روزهای سال نیز قابل آماده‌سازی و نوش جان کردن است.

برای درست کردن این دسر خوشمزه باید آرد را برای چند دقیقه روی حرارت ملایم تفت دهید و بعد کره نرم را به آن اضافه کنید. اجازه دهید ترکیب فوق روی حرارت تفت بخورد و رنگ آن تیره شود.

هسته خرماها را جدا و داخل خرماها را با گردو پر کنید. حالا خرماها را در ظرف بچینید و ترکیب کره و آرد را روی آن بریزید. رنگینک را در یخچال بگذارید تا آماده شود.

8- حلوای زعفرانی

حلوای زعفرانی یکی از قدیمی‌ترین و پرطرفدارترین دسرهای سنتی ایرانی است؛ البته به مرور زمان دیگر از آن به عنوان دسر یا غذا استفاده نشد و اکنون بیشتر برای مراسم مذهبی، مراسم ختم و عزاداری و در نذری‌های ماه محرم مورد استفاده قرار می‌گیرد.

برای درست کردن حلوای زعفرانی، ابتدا شکر، آب و زعفران را ترکیب کنید و روی حرارت قرار دهید تا شکر در آب حل شود. در ادامه آرد را روی حرارت تفت دهید تا کمی تیره شود.

روغن و کره را به آرد اضافه کنید و مواد را برای چند دقیقه تفت دهید. سپس شهد را به ترکیب آرد و روغن اضافه کنید و 10 دقیقه مواد را هم بزنید. در انتها گلاب و پودر هل را اضافه کنید تا حلوای شما آماده شود.

9- حلیم گندم

حلیم گندم از غذاهای بسیار خوشمزه و سنتی ایرانی است که اصلی‌ترین مواد تشکیل دهنده آن، گندم و بلغور گندم است و شما با توجه به ذائقه و سلیقه خود می‌توانید آن را با انواع گوشت‌های قرمز یا سفید بپزید و در ایام محرم به عنوان نذری در بین نیازمندان پخش کنید.

برای درست کردن حلیم گندم، ابتدا باید گندم را برای چند ساعت بپزید تا کاملا نرم شود. سپس گوشت را بپزید و ریش ریش کنید. زمانی که گندم پخت، آن را میکس کنید و بعد با گوشت ریش ریش شده، نمک و روغن مخلوط کنید و اجازه دهید حلیم برای چند ساعت بجوشد تا جا بیفتد.

10- عدسی

عدسی یکی از انواع نذری‌های ساده و کم هزینه در ماه محرم است که طرز تهیه بسیار آسانی دارد و با عدس سیاه، قرمز، قهوه‌ای، دال عدس، عدس سبز و… قابل طبخ است.

برای پخت عدسی ابتدا باید عدس‌ها را برای چند دقیقه در آب بخیسانید. پیاز را در روغن سرخ کنید و همراه با زردچوبه تفت دهید. در ادامه رب گوجه، نمک و فلفل را اضافه کنید.

بعد از چند دقیقه به مقدار لازم آب در قابلمه بریزید و اجازه دهید عدس‌ها به خوبی بپزند. سپس آرد را در روغن تفت دهید و به عدسی اضافه کنید. سیب زمینی‌ها را خرد کنید و بعد از نیم پز شدن عدس‌ها در قابلمه بریزید.

بعد از نیم ساعت عدسی شما آماده است. این نذری خوشمزه را می‌توانید با توجه به سلیقه غذایی‌تان با موادی مانند قارچ و هویج نیز طبخ و سرو کنید.

11- ساندویچ نان، پنیر و گردو

ساندویچ نان، پنیر و گردو، ساندویچی با ترکیبی کاملاً ساده اما طعمی بی‌نظیر است که شما می‌توانید آن را در تعداد زیاد آماده و به عنوان نذری در ماه محرم بین افراد نیازمند پخش کنید.

برای درست کردن این ساندویچ ساده و کم هزینه، باید ابتدا پنیر را خرد یا له کنید و با سبزیجات خرد شده (ترخون، نعناع و ریحان) کاملاً مخلوط کنید. اگر از نان ساندویچی یا باگت استفاده می‌کنید، داخل آن را خالی کنید و اگر از نان لواش استفاده می‌کنید، آن را به شکل مستطیل برش بزنید.

سپس مخلوط پنیر، کره و خامه را روی نان بمالید و در نهایت گردوی خرد شده و گوجه‌فرنگی‌های خرد شده را روی آن بچینید؛ بدین صورت ساندویچ نذری شما آماده است.

12- سمبوسه

سمبوسه نیز از دیگر غذاهای خوشمزه ایرانی و مخصوص جنوب است که اغلب جنوبی‌ها آن را در ماه محرم جزو نذری‌های ساده و کم هزینه در نظر گرفته و در انواع مختلفی با گوشت یا کاملا گیاهی آماده می‌کنند. 

برای درست کردن سمبوسه، ابتدا سیب‌زمینی‌ها را آب‌پز کرده، پوست گرفته و به صورت ریز نگینی یا ساطوری خرد کنید. سپس پیاز نگینی را در روغن سرخ کرده و بعد از سبک شدن، زردچوبه، فلفل سیاه، پودر فلفل قرمز، پودر پیاز و پودر گشنیز را اضافه کنید تا عطرشان آزاد شود.

حالا سیب‌زمینی‌های ساطوری را به همراه نمک و گشنیز تازه خرد شده به پیاز اضافه کرده و خوب مخلوط کنید. در ادامه، سمبوسه‌ها را در روغن داغ سرخ کرده تا طلایی شوند. حالا می‌توانید سمبوسه‌های آماده را با سس به عنوان نذری پخش کنید.

13- کتلت مرغ

کتلت مرغ از جمله غذاهای خوشمزه و مقرون به صرفه ایرانی است که شما می‌توانید آن را به عنوان نذری در ماه محرم آماده و همراه با گوجه، سبزی، خیارشور، نان‌های مختلف نظیر لواش، باگت و… در بین نیازمندان پخش کنید. 

برای پخت کتلت مرغ باید پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید. پیاز، مرغ چرخ شده، فلفل دلمه‌ای، جعفری ساطوری، سیر و ادویه‌ها را با هم مخلوط کنید. سپس آن را در دست خود شکل دهید و سرخ کنید.

بافت کتلت با این مواد اولیه به کباب تابه‌ای نزدیک می‌شود. اگر می‌خواهید کتلت شما بیشتر به بافت کتلت نزدیک شود می‌توانید به آن سیب زمینی رنده شده، تخم مرغ و آرد نخودچی هم اضافه کنید.

14- استانبولی پلو (دمی گوجه)

استانبولی پلو (دمی گوجه) نیز می‌تواند به عنوان یک غذای ساده و در عین حال کم هزینه برای نذری در ماه محرم در نظر گرفته شود.

برای درست کردن این غذا، باید ابتدا برنج را پاک کرده و با آب ولرم بشویید، سپس گوجه فرنگی رنده شده، نمک و روغن را اضافه کنید و اجازه دهید برنج خیس بخورد.

در ادامه قابلمه برنج را روی حرارت قرار دهید تا آب آن تبخیر شود. سپس برنج را دم بزنید. در قابلمه را بگذارید و روی شعله پخش‌کن با حرارت ملایم قرار دهید تا برنج دم بکشد. این غذا را معمولا با ماست و سالاد شیرازی سرو می‌کنند.

15- ماکارونی

ماکارونی غذایی پرطرفدار و در عین حال ساده و مقرون به صرفه است که می‌توانید برای نذری ماه محرم آماده کنید. برای طبخ این غذا ابتدا پیازهای نگینی شده را تفت دهید و سویا را به همراه نمک، فلفل سیاه و زردچوبه اضافه کنید.

بعد از تغییر رنگ سویا، رب گوجه فرنگی را همراه آویشن اضافه کنید و خوب تفت دهید. در یک قابلمه آب را بجوشانید و ماکارونی را در آن نیم‌پز کنید.

بعد از آبکش کردن ماکارونی سیب زمینی حلقه شده را کف قابلمه بچینید و روی آن را به صورت لایه‌ای از ماکارونی و مایه ماکارونی پر کنید و اجازه دهید دم بکشد.

لینک صفر

مطالب پیشنهادی
دیدگاه
پربازدیدترین مطالب
تازه‌ترین عناوین