حجم عجیب آسیب در کودکان جهان!

8 درصد از کودکان جهان مبتلا به آسم هستند
تریبون اقتصاد_محمد رضا مسجدی فوق تخصص ریه در کنگره روز جهانی آسم گفت: آسم یکی از مهمترین بیماریهای دنیا محسوب میشود.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان،او با بیان اینکه اکنون ۸۰ درصد از مرگ و میرهای دنیا مربوط به بیماریهای غیر واگیر است گفت: بررسیها نشان میدهد که ۴ بیماری غیر واگیر شامل بیماریهای قلبی، سرطان، بیماری تنفسی و دیابت از حمله بیماری غیر واگیر بوده که مشکلات زیادی را برای مردم به همراه داشتهاند.
فوق تخصص ریه بیان کرد: استعمال دخانیات، کم تحرکی ، آلودگی هوا سبب بروز بیماری آسم می شود. اکنون ۲۷۰ میلیون نفر در دنیا گرفتار آسم هستند. در ایران ۸ درصد از کودکان و ۶ درصد از بزرگسالان دچار بیماری آسم هستند.
محمد رضا مسجدی ادامه داد: بیماران آسم دچار تنگی نفس و سرفه هستند تشخیص این عارضه آزمایش یا عکسبرداری خاصی نمیخواهد. درمان بیماری آسم ساده است و باید فرد مبتلا در معرض دود، آلودگی و استعمال دخانیات قرار نگیرد.
فوق تخصص ریه تصریح کرد: اگر بیماران آسمی نکات بهداشتی را رعایت کنند به همراه اسپری آسم میتوانند زندگی طبیعی داشته باشند.
عضو انجمن ریه با اشاره به اینکه شعار امسال در دسترس یودن اسپری استنشاقی است گفت: از میان ۲۷۰ میلیون بیمار آسمی سالیانه ۴۶۰ هزار بیمار در دنیا فوت میکنند که ۹۰ درصد از فوتیها در کشورهای فقیر هستند.
مسجدی افزود: شیوع بیماری آسم به دلیل آلودگی هوا و استعمال دخانیات است. بیماری آسم در دوران جنینی ایجاد می شود و مادران بارداری که در معرض دود سیگار و قلیان باشند نوزادشان دچار مشکلات تنفسی و آسم خواهد شد.
در ادامه مراسم، علیرضا کاشفی زاده عضو هئیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و دبیر علمی کنگره روز جهانی آسم گفت: در خصوص تازه های آسم سخنرانی شده است و در این کنگره در خصوص آخرین یافتههای تشخیصی و درمانی بیماری آسم صحبت میشود.
به گفته وی، افزایش قیمت سیگار در کاهش استعمال دخانیات کمککننده است اما فرهنگسازی موضوع مهمتری محسوب میشود. برای مثال در فیلمها استعمال دخانیات به عنوان یک ارزش اجتماعی قلمداد میشود که کار نادرستی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: بیمارانی که سیگار مصرف میکنند هزینههای درمانیشان بیشتر از سایر افراد است. افرادی که استعمال دخانیات دارند به راحتی سلامتی خودشان را در هنگام وقوع بیماری بدست نخواهند آورد.
در ادامه مراسم سید علی جواد موسوی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: اهمیت نامگذاری روز جهانی آسم به دلیل این است که اکنون ۲۵۰ میلیون نفر در دنیا مبتلا به این عارضه هستند و بیماری آسم در آینده سالیانه ۴ میلیون نفر را به کام مرگ میکشاند.
به گفته وی، داروی آسم باید در دسترس عموم مردم باشد.آلودگی هوا سبب بروز آسم در بین کودکان خواهد شد. بچههایی که قبل از دو سالگی مبتلا به عفونت ریوی شوند احتمال ابتلای این کودکان به آسم زیاد است.
او ادامه داد: میکرونایلونها وارد ریه شده و عوارض مختلفی را به همراه خواهد داشت و ممکن است که سبب تشدید بیماری آسم شوند. میکرونایلونها در همین پلاستیکهای مصرفی وجود دارد یا بر اثر برخورد لاستیک با آسفالت تولید میشوند.
سید علی جواد موسوی تصریح کرد: یه تازگی داروهای جدیدی در زمینه آسم وارد بازار شده که اثر بخشی خوبی دارد. در گذشته میزان مرگ و میر ناشی از بیماری آسم بیشتر از الان بود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی ایران تاکید کرد: اکنون اقدامات تشخیصی بیشتری در خصوص بیماری آسم وجود دارد. تنگی نفس و سرفه از جمله علائم شایع بیماری آسم است.